PODPROGRAM 2017 – efekty
Ośrodek Pomocy Społecznej w Krzęcinie z terenu województwa zachodniopomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Gorzowie Wlkp. realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
Pomoc żywnościowa trafiła do 550 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa zachodniopomorskiego z Gminy Krzęcin.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
Przeszło 21 ton żywności;
190 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 0 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - …-.. spotkań dla …-… uczestników
• Żywieniowe - …-…spotkań dla …-…. uczestników
• Kulinarne - …-… spotkań dla …-…. uczestników
• Niemarnowanie żywności - …-… spotkań dla …-…. uczestników
Wpisany przez: Admin